Zoete puntpaprika

Zoete puntpaprika van de BBQ

Sinds we onze nieuwe BBQ eten we regelmatig wat lekkers van de BBQ. De geur van houtskool doet mijn maag al knorren! Ik ben een gelukkig meisje als ik garnalen of een lekker stukje vlees van de BBQ op mijn bord heb liggen. Alleen vis en vlees is natuurlijk niet genoeg en we wilden ook wel eens groente op de BBQ. Deze zoete puntpaprika van de BBQ doet me iedere keer weer kwijlen!

Zoete puntpaprika van de BBQ

We vinden het allebei zo lekker dat we het inmiddels alweer een aantal keer gegeten hebben. Het is makkelijk te maken en past zo goed bij een stukje vlees of vis. Door de vrolijke kleuren van de paprika’s leukt het ook iedere BBQ maaltijd op! De boodschappenlijst voor dit recept voor zoete puntpaprika van de BBQ is ook lekker kort! Je hebt nodig: Zoete puntpaprika’s, een blok feta kaas, wat olijflolie, peper, zout en knoflookpoeder.

zoete puntpaprika bbq

Recept:

Het is bijna geen recept te noemen, zo simpel is het! Deze zoete puntpaprika heb je zo gemaakt! Je snijd de kopjes van de zoete puntpaprika af zodat je de steeltje kwijt bent. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het blok feta in brokjes, dit hoeft niet netjes. Dan vul je de paprika’s met de feta, met een theelepel krijg je het er makkelijk in. Zodra je tevreden bent giet je over de feta wat olijfolie. Het hoeft niet te drijven, maar gewoon lekker een scheutje over de feta is voldoende. Strooi er wat peper en zout naar smaak overheen. De meeste fetakaas is vrij zout dus het heeft het bijna niet nodig. Strooi er als laatste een beetje knoflookpoeder overheen. Extra tip voor de liefhebbers van pittig: chili vlokken als extra is ook erg lekker!

Nu is het een kwestie van wachten tot de BBQ warm is, een graadje of 200 is prima en plaats dan je zoete puntpaprika’s op het BBQ rooster. Een minuut of 15/20 afhankelijk van je BBQ is voldoende. Als de feta zacht is geworden en een beetje een bruin korstje krijgt zit je goed. De paprika’s zijn dan wat slap geworden en hebben her en der een donkere / zwarte streep. Serveer ze warm dan zijn ze het lekkerst. Dan kan ik alleen nog zeggen, eetsmakelijk!

Zoete puntpaprika recept

2 gedachten over “Zoete puntpaprika van de BBQ”

  1. Oh ja, wat een goed idee!!! Deze ga ik zeker doen bij de volgende BBQ. Geen idee of dat nog deze zomer gaat gebeuren. Maar ik onthoud je ‘recept’. Thanks!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven