mijn iphone

Ik zou echt niet zonder …. kunnen!

Er zijn een aantal dingen waar ik echt niet zonder zou kunnen. Uiteraard is dat familie, liefde, vriendschap, Bink en Tommy, maar ik doel nu meer op spullen. Lekker materialistisch ben ik vandaag in dit blogje : ) Ik zou natuurlijk wel zonder kunnen leven, ik bedoel, zonder deze spullen stop ik niet spontaan met ademen. Ik zou het alleen echt niet tof vinden als ik zonder moest.

Mijn horloge. Ik word gek als ik ‘m niet om heb, dan zit ik de hele tijd op mijn kale pols te kijken. Ik heb dan continu het gevoel dat ik iets vergeten ben, te laat ben, ik voel me dan niet volledig aangekleed. Ik kijk regelmatig op mijn horloge voor de tijd maar ook voor de datum.

horlogeIk heb dit horloge gekregen van Tommy tijdens onze eerste kerst samen. Ik was enorm verrast omdat ik het niet had zien aankomen. Ik vond het best een prijzig cadeautje en ik had een horloge. Toch was ik dolgelukkig met deze, het is mijn favoriete merk, ik kan er mee zwemmen en hij is van keramiek. Hij kan dus niet krassen en dat was bij mijn vorige horloge wel anders. Ook kan ik op deze de datum zien en er zit een stopwatch op, die gebruik ik alleen nooit ; ) Ik draag ‘m altijd en toen er laatst een nieuwe batterij ingezet moest worden was ik echt een paar dagen van slag.

Mijn Iphone! (en internet) Ik doe er alles mee en zou echt een inzinking krijgen als het ding weg was. Niet alleen omdat ik regelmatig Instragram wil checken, reacties van jullie wil lezen en beantwoorden, maar ook omdat ik dagelijks veel op de weg zit. Ik vind het een veilig gevoel om de telefoon bij me te hebben. Als er iets is kan ik bellen of even informatie opzoeken. Natuurlijk komen de navigatie en Flitsmeister ook van pas.

Mijn telefoon is mijn wekker en op saaie momenten kan ik me vermaken met spelletjes. Ik zet er boodschappenlijstjes in, andere dingen die ik niet mag vergeten en het is mijn agenda. Met de app buienradar loop ik nooit nietsvermoedend in de regen zonder paraplu en ik hoef nooit meer naar een parkeerautomaat te lopen.

Ik regel met mijn telefoon mijn bankzaken, internetbankieren is zo easy op mijn telefoon. Ik kan al mijn mails lezen en beantwoorden. Social media bijhouden voor mijn blogje en privé, snel even een foto maken om iets niet te vergeten. Ik gebruik mijn telefoon in de auto ook om muziek te streamen, het leven word saai zonder Spotify! Oh! Ik doe er ook af en toe mee bellen, gewoon voor de gezelligheid ; )

Auto. Ik ben compleet afhankelijk van dat ding omdat ik ermee naar mijn werk moet. Ook geeft de auto een gevoel van vrijheid, ik kan er overal mee naar toe. Natuurlijk hoort er ook een rijbewijs bij.

Waar kan jij echt niet zonder?

28 gedachten over “Ik zou echt niet zonder …. kunnen!”

 1. Wat die iPone betreft… Ik heb het heel lang gedaan zonder smartphone. Tot ik er eentje cadeau kreeg. Als je daar eenmaal aan gewend bent, dan kun je inderdaad niet meer zonder.

 2. Telefoon en auto zijn echt mijn must haves. Kan niet zonder. Telefoon doe en regel ik alles mee en mijn auto geeft mij vrijheid.

  Ik heb jaren zonder horloge geleefd maar heb er net een binnen gekregen

 3. Horloge heb ik niet, maar dat is ook niet prettig om mee te werken.
  Mijn auto staat momenteel voor de deur, want ik gebruik met dit weer de fiets en zit er alweer hard over te denken om de auto weg te doen en toch weer te blijven fietsen. Scheelt een hoop ergernis op mijn medeweggebruikers waarvan het merendeel hier echt a-sociaal rijgedrag vertoont.
  En mijn mobiel? Ik fiets er niet voor naar huis als ik merk dat ik hem vergeten ben.

 4. Ik kan ook zeker niet zonder m’n mobiel. Leven zonder laptop wordt ook pittig lastig en m’n fiets is me ook erg dierbaar 🙂

 5. Ik kan nog steeds zonder mijn smartphone, maar dat komt omdat ik nog altijd pre paid werk dus onderweg heb ik geen wifi of internet en om de één of andere reden wil hij ook niet waar gratis wifi is aangaan of werken, hahaha al zo vaak geprobeerd, toch tijd voor meer poen en updates en een abbo, wie weet kan ik dat dan ook gaan begrijpen, zover? Moet ik nog altijd smssen onderweg of bellen zelfs onderweg als we dat hebben afgesproken om ergens te ontmoeten of als ik per ongeluk in de buurt ben….

  En waar kan ik niet zonder, dit klinkt gek, ik heb gisteren die vraag ook al beantwoord elders, weet niet eens meer waar, mijn bed… en schrijfwaren… papier en pen, houtskool….

  X

 6. Zonder smartphone lijkt me inderdaad heel naar. Ik ga straks een past dagen naar het binnenland in Suriname waar we maar een paar uur per dag elektriciteit hebben. Whaaa!

 7. Sowieso mijn mobiel! Maar dat zal voor heel veel mensen zo zijn. Toch best bizar hoeveel je eigenlijk met zo’n ding doet als je erover na gaat denken.
  Een paar jaar terug had ik ook mijn horloge genoemd maar dat is bij mij nu iets minder het geval. Dat komt dan weer omdat ik de tijd ook op mijn mobiel kan zien haha.
  Verder zou ik niet zonder mijn laptop kunnen. Oh en mijn bed. Ik hou van mijn bed haha

 8. Zonder mijn iPhone kan ik ook echt niet. Ook mijn laptop is iets wat ik niet meer kan missen en, een beetje stom misschien… maar ik denk dat ik ook niet meer zonder Netflix zou kunnen. Oeps.

 9. Poeh goede vraag, waar zou ik niet zonder kunnen. Heel veel spullen, mijn bed, kleding.. Maar inderdaad ook mijn smartphone of laptop. Als ik er zo over na ga denken komen er steeds meer spullen bij haha

 10. iPhone, for sure… 🙂 En daarnaast de iMac of m’n MacBook. Daarnaast zoals Angèlique ook zegt dingen als kleding en douche en tandenborstel etc. etc. maar dan kunnen we nog dagen doorgaan… Dus ik hou het maar bij iPhone en iets computer-achtigs. 🙂

 11. Ik zou echt niet zonder mijn boeken kunnen. Ik vind het heerlijk om te lezen (maakt niet uit waar ik ben). En verder zou ik het moeilijk vinden om zonder m’n eyeliner door het leven te gaan.

 12. zonder telefoon zou ik wel kunnen, maar mis dan echt contact met mensen en instagram! Kan het me haast niet meer voorstellen ook hoe het zonder whatsapp zou gaan, dan zou je iedereen apart een smsje moeten sturen als je iets wil vragen of zeggen. Lastig hihi.

  1. In de tijd van smsen zochten we elkaar vaker op, tenminste dat deed ik. Ik zag iedereen vaker in RL of we belden 😀 maar ik zou het whatsapp, instagram etc ook niet meer willen missen 🙂

 13. Sowieso kan ik niet zonder mijn laptop…echt niet! En mijn mobiel toch ook niet, hoewel ik er niet echt mee leef. Hij staat vaak zacht, ik check soms te weinig en dan kom ik er pas uren later achter dat er gewhatsappt is of gebeld. Maar ik heb hem wel altijd bij me. Ik heb een abonnement voor € 12,50 per maand, internet erop, dat is een luxe. Mijn smartphone moet alleen vervangen worden. Ben nog op zoek.

 14. Zonder auto en telefoon wordt het voor mij ook wel erg zwaar. Ik vind het heerlijk dat ik mobiel ben, zowel op de weg als ergens op het internet. Het geeft me een gevoel van vrijheid en het gevoel dat je de hele wereld kunt overzien. Een paar dagen zonder is prima, zolang ik maar weet dat het mijn eigen keuze is.

 15. Ik kan echt wel zonder mijn mobieltje. Het is alleen rot als ik net een afspraak heb en ik niet even kan appen waar ik ben ofzo (als ik het dan niet niet goed heb afgesproken), Maar ik raak niet in paniek als ik zonder mijn mobiel vertrek. Zonder auto kan ik uiteraard prima. Dat heb ik al 37 jaar gedaan namelijk. In mijn geval heb ik natuurlijk de motor nog of er is nog het openbaar vervoer 🙂

  Ik zou niet zonder pen en papier kunnen! Heel basic, maar it’s true.

 16. Als ik heel eerlijk ben, kom ik eigenlijk heus wel een dag door zonder iets, behalve eten, drinken, slapen, en mijn hond. Oh, en mijn gozer. Natuurlijk.
  Maar ik ben wel erg gehecht aan mijn boeken. Ik neem ook eigenlijk wel altijd een boek mee. En ik heb sinds kort een smartphone. Maar … ik vind er nog steeds niks aan. En ik begrijp nu nog minder dat iemands leven echt instort als ze dat ding vergeten. Echt :S Lieverd, dat hoeft echt niet. Als je om een geldige reden te laat bent, of opgehouden, dan begrijpt degene met wie je een afspraak hebt dat echt wel. En anders wordt het tijd om met andere mensen af te spreken.

  1. Mijn leven stort ook inderdaad niet in bij een dag zonder. Toch vind ik het voor mezelf een veilig gevoel om de telefoon bij me te hebben. Precies om wat ik al noemde, ik zit veel in de auto en ben veel onderweg. Ook mijn werkgever verwacht van mij dat ik iets laat weten als ik erg in de file sta.

 17. Mooi horloge! Zelf zou ik mijn telefoon ook niet heel lang kunnen missen, evenals mijn laptop. Verder zou ik mijn bed niet graag missen, evenals mijn boeken, koffie, en, uh… Licht. Zodra het donker is moet er een lamp aan. Een goede, niet zo’n armetierig schemerlampje; wil graag iets kunnen zien, haha.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven