betonnen lamp

Zwarte lampen in de woonkamer voor rust en licht.

Wij hebben voor het nieuwe huis een heleboel nieuwe lampen gekocht. De oude lampen waren we wel zat. We hebben dit keer ook goed nagedacht over de verlichting vanwege een aantal donkere muren in huis. Ik wilde ook graag een beetje eenheid creëren in huis met de lampen. Voor de woonkamer hebben we alleen maar zwarte lampen gekocht.

Woonkamer verlichting.

De oude Ikea Hektar lampen hebben we verkocht. Deze waren we na een paar jaar wel zat. De eerste nieuwe lampen die ik bestelde stonden al een tijdje op mijn verlanglijst. De lamp van Zuiver vind ik zo mooi! Ik bestelde er 2 ter vervanging van de oude staande lamp. Deze 2 hangen nu samen naast de bank met Filement lampen van Hue en ik vind het resultaat prachtig. De wandlamp aan de andere kant van de bank spotte ik bij Westwing. Het design van die lamp viel bij Tommy direct in de smaak. Ik bestelde de lamp omdat ik die qua uiterlijk ook goed vond passen bij de Zuiver lamp. Ze hebben beide een beetje dezelfde kap vorm. Hier zit een normale Hue lamp in die ook voldoende licht kan geven om een boek of iets te lezen. Het leuke aan deze wandlamp van Jotex is niet alleen de naam, Stig (wij noemen hem De Stig) maar ook dat je de lamp op verschillende manieren kan buigen. Op deze manier kunnen we de wandlamp voor verschillende doeleinden gebruiken.

Zuiver lampen
wandlamp
zwarte lampen

Zwarte lampen.

Vanwege het donkere plafond wat we hebben in de woonkamer wilde ik zeker zijn van voldoende verlichting voor de donkere dagen. We wilden alleen geen plafonnière in de woonkamer en ook geen lamp meer boven de salontafels. Ik ging op zoek naar een staande lamp voor naast de tv, maar kon niet goed slagen. Ik was wel een beetje verliefd op de tafellamp van Light & Living die ik spotte bij Sohome en zag dat ze van hetzelfde merk ook een toffe hanglamp hadden. Ik heb Tommy snel gevraagd of hij die zo kon vermaken dat we er een stekker aan konden zetten en dat kon hij. Ik besloot die lamp te bestellen voor naast de tv en ook de tafellamp voor in de vensterbank. Voor aan de andere kant van de tv zouden we zelf een wandlampje maken, maar daar hangt nu de Monkey lamp die we cadeau kregen. Zo blij met al deze verschillende lampen in de zithoek! Door de verschillende kleuren op de muren wilde ik met de lampen wel wat rust terug brengen. Ik koos daarom alleen voor zwarte lampen om op die manier eenheid te creëren in de ruimte. Ook heeft Tommy alle lampen die ik gekocht had voorzien van een zwart strijkijzersnoer.

Oude lamp pimpen.

De oude vloerlamp die we al hadden vonden we nog steeds tof, maar paste er vanwege zijn grijze kleur niet meer bij. Gelukkig kon Tommy dat snel oplossen. Hij heeft de lamp uit elkaar gehaald en de losse onderdelen gespoten met een fles mat zwarte spuitlak. Ook het snoer van de lamp heeft hij vervangen. Heel leuk om eens wat ouds een nieuw jasje te geven. Nu past de oude lamp helemaal bij alle nieuwe zwarte lampen in de woonkamer en kan hij de vitrinekast mooi aanlichten. We kunnen de lamp een slag draaien en hem de Monstera plant laten verlichten. Super handig die vloerlamp!

zwarte vloerlamp

Slimme verlichting.

Wij hebben in huis overal Hue lampen. De lampen zijn op afstand te bedienen en je kan ze op verschillende manier instellen. Ik schreef er al eens eerder een blog over. Deze kan je hier terug vinden. We hebben een aantal nieuwe Hue bollen gekocht om alle lampen in huis van een Hue bol te voorzien en we hebben ook een aantal filament lampen gekocht dit keer. Deze geven toch net wat warmer sfeerlicht en ze zijn leuk om naar te kijken! Zeker met lampen waar de bol goed zichtbaar is komt een filament lamp meer tot zijn recht en geeft de lamp net dat beetje extra. De lamp heeft het uiterlijk van een ouderwetse gloeilamp, maar is met je smartphone te bedienen. Zo kan je de lamp ook dimmen voor extra sfeer. Wij kunnen niet meer zonder de Hue lampen en bedienen ze ook via de google assistent. Super handig!

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

Scroll naar boven